GALLERIES

  Mijn 5 favoriete boeken van 2020 – (inclusief leeslijst)

  Amai, jij leest zoveel. Het is een zin die ik het voorbije jaar heel vaak gehoord heb. Telkens als mijn nieuwsbrief (waarin ik onder andere mijn gelezen boeken van de voorbije maand meegeef) de deur uit ging was er wel iemand die met die reactie antwoordde. Maar ook in spontane gesprekken kwam dit vaak terug. 

  Lezen is pure ontspanning voor mij. Me even verliezen in een verhaal, in een andere wereld. Maar evengoed bijleren of me verdiepen in een onderwerp waar ik graag meer over wil weten.
  Ik las hoofdzakelijk fictie; maar hier en daar ook non-fictie. 

  Hoe ik dat doe, vragen velen me. Een echt geheim is er niet. Wel heb ik anderhalf jaar geleden besloten om terug priori-tijd te maken van lezen.
  Hoe? Dat vertel ik je graag!

  1. Ik gun mezelf elke dag een leesmoment van 10 minuten. Want zeg nu zelf, 10 minuutjes kan je altijd vrijmaken. Die 10 minuten per dag zorgen er vaak voor dat ik meer lees. Doordat het een routine in mijn dag wordt maar ook doordat ik zo word meegesleurd in een verhaal dat ik met plezier het boek voorneem op mijn telefoon. En als het erg druk is; dan doe ik het gewoon met die 10 minuutjes.
  2. Ik kijk geen live-tv meer. Ik kijk enkel nog via chromecast vanop online kanalen. Dit zorgt er voor dat ik geen kwartier voor een programma begint al voor de tv zit of dat ik nadien blijf hangen op een tv-programma dat me eigenlijk niet boeit. Dit zorgde het afgelopen jaar voor heel wat ‘gewonnen’ tijd. 
  3. Ik ga soms met de kinderen mee naar boven. Steek hen in bed en hou een leesavondje voor mezelf.
  4. Wanneer een boek me niet boeit stop ik met lezen. Ik heb het voorbije jaar een aantal boeken terug aan de kant gelegd. Bij sommige was ik zelfs al halfweg (!). Wanneer een boek niet boeiend is gaat je goesting om te lezen weg. Je leest alsmaar trager en minder. En zeg nu zelf, er zijn genoeg boeken die écht leuk zijn waardoor het zonde is om je door boeken te worstelen die je eigenlijk niet boeiend vindt.
  5. Ik mag alles lezen van mezelf.  Van bestseller tot chicklit. Het hoeft niet altijd grootse, wereldse literatuur te zijn. Die afwisseling is net leuk.
  6. Ik heb een goodreads account waar ik bijhoud wat ik gelezen heb én ook wat ik nog wil lezen. Boeken die ik graag wil lezen zet ik meteen in mijn lijst. Zo heb ik alles op 1 plaats gebundeld en het zorgt ervoor dat ik in de bibliotheek inspiratie bij de hand heb om boeken te zoeken. 

  Ik maakte voor jullie een lijst met alle boeken die ik in 2020 las. Titel, auteur en kort wat me aansprak. Je kan er ook meteen zien welke mijn favorieten waren (check de 💚 ). Wellicht komen er nog 1 of 2 boeken bij dit jaar. Maar ik denk dat iedereen de inspiratie nu wel kan gebruiken voor last minute pakjes of inspiratie voor tijdens het verlof!

  Mijn 5 absolute  favorieten van 2020 deel ik graag ook hier (in willekeurige volgorde) met eronder de directe link naar het boek. Zo kan je hem makkelijk bestellen of bekijken als je dit wil!

  PREV. ITEM NEXT ITEM
  BY:
  Karen
  ×
  December 22, 2020