GALLERIES

  In Focus

  Online fotografiecursus mét persoonlijke reviews zodat jij (beter) leert fotograferen en die foto's kan maken die je écht wil maken!

  “Het voelt aan als privé les maar dan in groep.”

  Je CAMERA LIGT KLAAR om de leukste foto’s te maken alleen kom jij niet tot actie. IETS HOUDT JE TEGEN…

  Je kent je camera nog onvoldoende en als je aan de slag gaat om foto’s te maken, dan slaag je er niet in om tot een gewenst resultaat te komen

  Je kent misschien de basics wel maar mist de drive om je camera ter hand te nemen (geen tijd, wat moet ik fotograferen, geen klankbord). 

  Je hebt het gevoel dat je maar wat in het wilde weg fotografeert. Je foto’s worden niet beter en je hebt geen idee hoe dat komt. Kon er maar eens iemand meekijken over je schouder en je gerichte feedback geven…

  Ik help je graag op weg, heel gericht zodat jij kan shooten wat je maar wil!

  “Ik krijg veel meer dan ik had verwacht.”

  Deze cursus is iets voor jou als je…

  ...net begint te fotograferen

  Je hebt weinig ervaring met fotografie en wil op korte tijd heel wat leren. Je wil geen handleidingen doorploeteren of avondlessen volgen maar wil alles op je eigen tempo doen. Je hebt nood aan een hands on uitleg die meteen toepasbaar én oefenbaar is. Je bent helemaal klaar om je te verdiepen in je camera én in het fotograferen op zich.

  ...reeds een basis hebt

  Jij kent je camera en de technische kant van het fotograferen vrij goed. Je wil graag je skills verder ontwikkelen, de moeilijkheden die je nog ondervindt overwinnen en groeien aan de hand van gerichte opdrachten en feedback. Je hebt soms nood aan die extra push, een plek mo gerichte vragen te stellen of dat extra beetje inspiratie om je camera ter hand te nemen, maar eens je vertrokken bent geniet je volop van het fotograferen. 

  ...zoekt naar creatieve input

  Jij kent je camera en hebt geen nood aan leren fotograferen op zich. Je bent op zoek naar inspiratie, creatieve input en een nieuwe uitdaging. Je wil jezelf verwennen met fotografeermomentjes als een portie me-time. 

  "Ik ben echt blij dat ik de stap heb gezet om dit te doen. Ik had geen tijd voor avondschool. Maar op deze manier ben ik veel meer met fotografie bezig en leer ik echt veel sneller dan ik anders zou doen. En dat na nog maar 2 maanden. Ik krijg ook veel meer dan ik had verwacht" – Inez (aug 2020)

  Inez

  Foto links juli 2020 - foto rechts dec 2020

  In Focus is de beste beslissing die ik kon nemen in het kader van mijn fotografieskills. De tips en trics die Karen meegeeft zijn enorm waardevol en praktijkgericht. Ik kon er meteen mee aan de slag. Ik kreeg veel meer dan wat ik verwacht had.

  Dit wil ik ook!

  Wat houdt de cursus in?

  Thema's

  Elke maand gaan we dieper in op een foto gerelateerd thema. Beweging, scherptediepte, licht,…

  Er is een duidingsfilmpje over het thema: waar moet je op letten, welke technische kennis heb je nodig + de nodige uitleg hieromtrent, wat kan je hiermee doen binnen je foto’s,…

  Door alle thema’s 1 voor 1 aan te pakken weet jij welke skills je waarvoor nodig hebt en bouw je stapsgewijs alles op.

  Opdrachten

  Elke maand krijg je bij het begin van de maand een opdracht die gelinkt is aan het thema van die maand. Zo oefen je meteen alle opgedane kennis in.

  Die skills wordt ook uitgebreid toegelicht en uitgediept aan de hand van filmpjes en een (downloadbare) cursus in PDF formaat.

  de reviews

  Aan het einde van de maand kan je 3 foto’s insturen en maak ik een (anonieme) groepsreview.
  Je krijgt feedback op je foto’s. Tijdens de feedback bespreek ik zowel je sterke punten als je groeikansen.
  In de review zie je ook de foto’s van de andere cursisten. Je ziet wat zij met dat thema deden en hoort ook hun feedback. Zo kan je ook van elkaar leren.

  Q&A

  Je kan op elk moment de vragen die je hebt insturen. Door gericht te oefenen zullen die er zeker zijn. Dit maakt de cursus heel persoonlijk.

  Ik bundel alle vragen en voorzie een antwoord onder de vorm van een filmpje, een checklist, een PDF document,… afhankelijk van de vraag.

  Inspiratie

  Doorheen het hele traject zet ik fotografen in de kijker, vertel ik je meer over mijn leerproces en laat ik je kennis maken met allerhande fotografie gerelateerde zaken (van creatieve hulpmiddelen bij het fotograferen tot tentoonstellingen en alles ertussenin).

  Basiscursus fotografie

  Je hebt toegang tot mijn online basiscursus fotografie. Hier leer je je camera gebruiken op manuele stand. Je leert wat diafragma, iso en sluitertijd is én hoe je deze nodig hebt bij het fotograferen. Alles uitgelegd in korte filmpjes. Geen ellenlange technische uitleg maar gewoon hoe ik het doe.

  Naomi

  Slides uit review presentatie

  "Ik heb al zo veel geleerd van jouw feedback op mijn foto's! Tijdens de review kijk ik ook altijd vol enthousiasme uit naar wat anderen met de opdracht deden. Ik denk zelf na over hun foto's en maak hier al een analyse van. Jouw review over hun foto's voegt altijd nog een extra laag en een pak nieuwe inzichten toe. Dit heeft mijn skill om te leren kijken naar foto's enorm verruimd en die skill kan ik ondertussen ook toepassen in het fotograferen zelf."

  “Dit is zo boeiend en anders dan wat ik in alle andere opleidingen reeds gezien heb!”

  In deze cursus leer je

  • Je camera gebruiken in manuele stand dankzij de online basiscursus en de gerichte opdrachten.
  • Alles wat je nodig hebt om van een OK foto een topfoto te maken.
  • Vol zelfvertrouwen fotograferen.
  • Nieuwe fotografen kennen en wat zij jou kunnen leren.
  • Hoe ik kijk naar beelden, me laat inspireren en dankzij bepaalde struggles zelf groeide en grote stappen zette als fotograaf.
  • Op een andere manier kijken naar de wereld om je heen om zo creatieve foto’s te maken.
  • Plezier vinden in het fotograferen omdat je weet waar je mee bezig bent én tot de resultaten komt die jij voor ogen had.

   

  CONCREET

  • De cursus gaat van start op 1 oktober 2024
  • Wie inschrijft tijdens de zomermaanden krijgt een ZOMERBONUS: 2 extra opdrachten én 2 extra reviews + reeds toegang tot de algemene info en de basiscursus.
  • De cursus loopt 6 maanden (+ 3 zomermaanden gratis voor de snelle inschrijvers). Elke maand werken we bij de opdrachten en reviews rond een themamodule:
    • Voorgrond/achtergrond, 
    • Lijnen, 
    • Perspectief
    • Licht
    • Beweging
    • Communiceren met beelden
  • Je hebt een jaar lang toegang tot al het cursusmateriaal.
  • Inschrijven kan vanaf juni 2024 tem 30 september 2023
  • Kostprijs: 387 euro (of 6 maandbetalingen van 72,5 euro) 

  Wat eerdere cursisten zeggen!

  Griet

  Veronique

  Naomi

  Sofie

  De vragen die je stelt en de review foto's worden anoniem aangepakt. Zo is alles erg laagdrempelig. De review video's zijn echt gericht op groei. Hierdoor heb ik in 3 maanden tijd al super veel geleerd.

  Het lijkt soms privé les in groep.

  Na mijn modules in het avondonderwijs wou ik nu vooral geïnspireerd worden. Dat is In Focus voor mij, een bron van inspiratie. Ik word uitgedaagd, experimenteer en breng zaken in beeld die ik anders niet in beeld zou brengen.
  Ik voel dat ik door Karen haar opbouwende, supporterende feedback groei in zelfvertrouwen en ik het vaker durf om foto's te delen.

  In Focus houdt mijn blik scherp, zelfs in de drukte van alledag. De persoonlijke ervaring die je eraan toevoegt is zo krachtig en anders dan wat ik in klassieke opleidingen zag. Je verrast hierdoor, raakt en brengt hierdoor echt iets bij."

  Dankzij In Focus ligt mijn camera geen stof te vangen en wil ik nieuwe dingen gaan uitproberen. In Focus is een manier om mijn foto's in een veilige omgeving te kunnen tonen aan anderen.