GALLERIES

  Day in the life – kantelmomenten

  Gisteren mocht ik voor de tweede keer langsgaan voor een day in the life shoot bij het bijzondere gezin van Naomi, Steve, Laya en Linus. Naomi en Steve zijn als liefdespartners uit elkaar maar kiezen er bewust voor om het ouderschap nog samen vorm te geven. Dit resulteert in niet alledaagse taferelen en woonsituaties. 3 jaar geleden ging ik hen fotograferen toen Steve in een loft in hetzelfde gebouw kwam wonen, momenteel wonen ze (als gescheiden ouders) tijdelijk samen in Naomi haar loft. Beide periodes in hun leven en het leven van hun kinderen wilden ze graag gedocumenteerd zien in mooie foto’s. Daar kwam ik “in the picture”.
  Op weg naar deze day in the life shoot realiseerde ik me dat mensen dit soort shoot vaak boeken bij kantelmomenten in hun leven.

  Welke kantelmomenten er de voorbije tijd reeds op mijn pad kwamen?
  – Een gezin dat ging verhuizen en een day in the life in het “oude huis” wou én eentje op de nieuwe woonplek waar ze tijdelijk in een stacaravan zouden wonen tijdens de verbouwing van hun “nieuwe huis”.
  – Eentje waarbij één van de partners zijn baan opgezegd had om zijn droom na te jagen en zijn eigen zaak te starten.
  – Eentje waarbij er iemand in het gezin ernstig ziek was. Want ook die moment zijn uniek en heel intens.

  Ook ik boekte 3 zomers geleden zo’n day in the life shoot op een kantelmoment.
  De zomer van 2020 was de eerste zomer waarin ik alleen was met de kindjes (de zomer ervoor ging ik uit elkaar met hun papa). Het was ook de zomer waarin Mille afscheid nam van haar babybedje en een groot bed zou krijgen want in september van dat jaar startte ze op school. Ook Luiz stond voor een kantelmoment. Hij maakte de overstap van de kleuter- naar de lagereschool. Ik ben nog steeds zo blij dat ik toen investeerde in die shoot. Enkele van die beelden hebben een mooie plaats in huis gekregen en we kijken samen nog geregeld naar die foto’s (album en slideshow). Hoe ouder de kinderen worden, hoe meer ik die beelden koester.

  (c) Sophie Callewaert

  Moet er een kantelmoment in je leven zijn om een day in the life shoot te boeken? Absoluut niet!
  Ik merk wel dat het vaak de aanleiding is, dat extra pushke, om die shoot die je eigenlijk al even wil doen effectief in te plannen!

  PREV. ITEM NEXT ITEM
  BY:
  Karen
  ×
  March 30, 2023