GALLERIES

  Cosy home

  Yay, jullie Cosy home fotoreportage is geboekt. Misschien is het nog even wachten op de komst van de baby of misschien is je uitgerekende datum al heel dichtbij. Anyway. Ik geef je graag nog enkele tips mee; zo komen we samen tot de mooiste beelden als herinnering aan deze unieke periode!

  Jullie?

  Jullie kennen je baby het best!

  Geniet van het moment van de shoot en de momentjes met de baby.
  Lopen er toch dingen anders dan je dacht; probeer niet te panikeren. We werken met een baby'tje; dit is niet altijd voorspelbaar.
  Dus een huilbui, een onverwachte voeding,... geen probleem. We nemen rustig de tijd en werken op het ritme van jullie baby!

  Het huis

  Lichtrijke plekjes en mooie hoekjes.

  Ons huis is niet Pinterest-perfect...We zijn nog aan het verbouwen...
  Geen probleem. Ik kom in allerlei huizen. We gaan samen op zoek naar enkele lichtrijke plekjes en hoekjes. Hou er dus wel rekening mee dat ik jullie huis doorkruis (je hoeft zeker niet van beneden tot boven te poetsen!). In het ene huis werk ik iets ruimtelijker en soms zoom ik iets meer in om die muur die jullie nog aan het verbouwen zijn uit beeld te houden.
  Meestal werk ik hoofdzakelijk in de ouderslaapkamer; de babykamer en de woonkamer.

  Kledij

  Zacht, neutraal, natuurlijk.

  De kleuren, tinten en textuur van je kledij hebben invloed op de look van je foto's.
  Zowel voor jezelf als de baby geldt; zachte, neutrale en natuurlijke kleuren werken best.
  Ga je eerder voor de zachte en de pasteltinten dan hebben je foto's een lichtere look; ga je meer voor de aardetinten zijn je foto's iets donkerder. Beiden zijn heel mooi maar een lichtjes andere look.
  Kleuren die mooi werken zijn: jeans, grijs, blauw, pasteltinten, aardetinten, beige, oker, roest, ...
  Vermijd opschriften en hele drukke prints.
  Ook texturen spelen mee. Een mooi gehaakt of gebreid dekentje geeft meteen een extra cosy look.
  Voor je baby is het leuk als je een pakje hebt waar de voetjes niet in gevangen zitten; zo kunnen we ook mooie foto's van de blote voetjes maken. (je mag zeker ook eens switchen van pakje).

  Essentials

  Het bedovertrek!

  Een bedovertrek is een must. Ik maak veel foto's op het grote bed; zeker de foto's van de baby alleen. Je bedovertrek komt dus zeker in beeld. De mooiste resultaten bekomen we met een effen overtrek (met eventueel een reliëf in). Een bedovertrek geeft een beter resultaat dan een matrasovertrek. Dit is iets meer fluffy waardoor de baby hier veel mooier in ligt.
  Door je overtrek neutraal te houden gaat ook alle aandacht naar je baby en dat is toch de bedoeling, niet?
  Kies je voor een wit/licht overtrek, dan zullen je foto's ook iets lichter zijn. Hou je van warme, donkere kleuren dan kan een bedovertrek in aardetinten of donkergroen ook een heel mooi resultaat geven.
  Heb je er geen. Vraag misschien eens na bij familie en vrienden. Het is echt die extra moeite waard als je nadien het resultaat zal zien!

  En dan nog dit...

  Zorg dat je slaapkamer warm genoeg is. Als we daar werken en je baby ligt er in zijn blote voetjes willen we dat het comfortabel blijft voor hem/haar.

  Wanneer het weer te duister is en ik vermoed dat ik niet tot een voldoende goed resultaat kan komen, bel ik jullie op. Ik informeer jullie en indien jullie dit wensen herplannen we de shoot. Ik weet dat dit vervelend kan zijn naar planning ed; maar ik wil jullie graag een zo goed mogelijk resultaat geven.

  GENIET! Zowel van de shoot zelf als van de mooie herinnering die je nadien zult ontvangen. DIT zijn de momenten...DIT is waar het om gaat!