GALLERIES

  Hallo, ik ben Karen.

  Toen Mille, mijn tweede kindje, geboren werd maakte ik een klik. Ik wou gaan voor wat echt belangrijk is en me oprecht gelukkig maakt. Want dat is wat mijn kinderen verdienen. Een mama die haar dromen najaagt en elke dag het beste van zichzelf geeft. Voor hen én voor mezelf.

  Enerzijds wou ik er zijn voor mijn kinderen, later niet het gevoel hebben dat ik een stuk gemist heb. Want ik besefte dat het snel gaat. Voor je het weet zet die baby zijn eerste stapjes en begint die kleuter letters te lezen.

  Anderzijds wou ik mezelf ook blijven uitdagen, groeien, de ideeën die in mijn hoofd opborrelen uitwerken en vangen in (woord en) beeld. Ik wou elke dag opnieuw met de glimlach aan het werk kunnen gaan. Ik wou mogen werken in plaats van moeten. Ik wou ontmoeten, beleven en creëren in alle vrijheid.

  Dus besloot ik om te springen. Ik liet m’n vaste job achter me en maakte van mijn bijberoep mijn hoofdberoep.

  Ondertussen liep het leven anders dan verwacht. Ik werd single mama…niet het perfecte plaatje dat ik in gedachten had. Maar hé…het is ok (denk ik)! Er is minder tijd samen met de kindjes; maar de tijd die er is, is dubbel zo intens. Zal ik momenten missen? Uiteraard. Maakt het me soms verdrietig? Zeker. Maar het is niet allesoverheersend. Wat er wel is, is te mooi om niet te koesteren.

  Dit besef; de intensiteit die ik hierdoor gevoeld heb, deed me wel ineens inzien hoe belangrijk al die kleine momentjes wel zijn.

  Mijn zoontje dat zich tegen me aan komt nestelen, mijn dochter die haar armpjes om mijn nek slaat, hun chocosnoeten aan tafel, hoe ze hand in hand voor mij stappen als we op zondag naar het bos gaan, Luiz zijn blik wanneer hij vanalles ontdekt en Mille haar guitige lach.
  Die zaken wil ik vasthouden. Elke dag opnieuw. Ik maak er beelden van. Met mijn camera en in mijn geheugen.

  Dagen waarop ik mag fotograferen vind ik nog steeds de leukste dagen. Ik blijf mezelf dan ook constant uitdagen!

  Enkele ondernemers zagen mijn belevingsbeelden en vroegen me om in die stijl een slice of business reportage te maken. Mijn grote liefde voor reportage fotografie kwam terug opborrelen. Sinds 2020 maak ik, naast gezinsreportages, ook WorkFlow reportages voor ondernemers. Niet enkel het verhaal van je gezin verdient het om in mooie foto’s gecapteerd te worden, je onderneming mag ook in de kijker staan!

  2020 was ook het jaar van de coronacrisis. Bij het begin van de eerste lock down startte ik heel impulsief met een mailing vol fijne activiteiten om met je kinderen te doen en fototips voor thuis. Deze mailing was een immens succes. Het zorgde ervoor dat ik ontdekte hoe fijn ik het vind om anderen vooruit te helpen bij het leren fotograferen. Hieruit groeiden een aantal online cursussen en een e-book waarbij ik anderen op weg help binnen de fotografie.

  What’s next? Geen idee! Ik blijf vooral vol enthousiasme jullie verhalen vastleggen op beeld én help jullie graag op weg om te leren fotograferen. Ondertussen geniet ik met volle teugen van mijn opgroeiende kinderen en leg ik ook hun verhaal vast in beelden.