Filipijnen: meet the kids + impressions

Hallo,

Hier ben ik terug, met  alweer massa’s foto’s bij (ik toon er nu nog maar enkele), nog steeds evenveel muggenbeten, weer dat steeds maar beter wordt en heel veel enthousiasme om jullie vanalles te tonen…

Gisteren was mijn laatste bezoek aan een specifiek straatkind. Ik heb er 4 bezocht en ga zaterdag nog terug naar eentje. Vandaag en morgen ga ik op stap met ex-straatkinderen die nu als streeteducator met straatkinderen werken. Ipv de kinderen te volgen zal ik nu dus een specifieke sociaal werker volgen. Ik wil jullie dan ook graag de 4 kinderen kort voorstellen. De uitgebreide verhalen volgen nog. Eentje (Roselle) wellicht binnenkort, de anderen als ik terug thuis ben…

Zondag tot woensdag ga ik dan even relaxen en enkele dingen bezoeken om op donderdag alles af te ronden en terug te keren naar huis.

De kinderen die ik bezocht zijn:

Marlon: Was de eerste die ik bezocht; leeft alleen op straat.

Monica + baby Jeffrey: Tienermama

Ryan: Woont op kerkhof

Melanie: enige straatkind dat ik bezocht dat naar school gaat.

Verder wil ik jullie nog enkele beelden tonen van de laatste 2 wijken waar ik langs ging.

Dinsdag ging ik langs bij Ryan. Hij woont op het Manila North cemetery. Dit is een reusachtig kerkhof (75 hectare; er lopen straten door, men rijdt er met brommers en tricycles rond, de graven zijn net huisjes) waar zo’n 1000 straatfamilies wonen.

Woensdag ging ik bij Melanie langs. Zij woont in Blumentritt; dit is een gebied aan een treinstation. Mensen wonen er in het station, op de sporen,…

Graag wil ik jullie ook informeren over de eetgewoonten van de Filipno’s. De Filipino’s zijn dol op eten en eten constant. Ze hebben ontbijt, middagmaal en avondmaal en ertussen hebben ze merienda. Merienda is een tussendoortje waarvoor je echt moet gaan zitten; meestal op basis van rijst en altijd erg zoet. Daartussen hebben ze dan ook nog eens snacks die ze aan één van de vele kraampjes op straat kopen. Moest ik hier constant mee-eten kom ik rond en gezond (?) terug thuis…

Wel ontdekte ik hier al een aantal nieuwe fruitsoorten: marang, dragon fruit, pomelo,… Heerlijk om al deze fruitsoorten te proberen én de meesten vallen in de smaak!

Heel veel groetjes,

*Karen*

Advertenties

4 thoughts on “Filipijnen: meet the kids + impressions

 1. Hé Karen,
  boeiend daar in de Filipijnen!
  Ik volg stiekem even met jou mee van aan de Belgische kust.
  Geniet nog van je reis en het maken van de foto’s!
  groetje
  Katrijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s