Boeiende uitdagingen!

Hallo allemaal,

Hier ben ik nog eens; dit keer niet met lifestyle foto’s maar met een aantal aankondigingen voor sociaal-documentaire reportages die ik zal maken.

Komende maandag, 4 juli, vertrek ik zoals sommigen onder jullie al weten voor 3 weken naar de Filipijnen. Ik zal er voor een ngo genaamd Childhope foto’s gaan maken over hun werking bij straatkinderen in Manilla. Ik zal er bij 2 belgen logeren en zal overdag op pad gaan om foto’s te maken. Ik zal proberen om jullie via deze blog op de hoogte te houden van alles wat ik daar beleef, de indrukken die ik er op doe, de mensen die ik er leer kennen,… Ik ben momenteel nog volop bezig met de laatste praktische voorbereidingen voor de reis. Ik heb het gevoel dat ik nooit voor 100% zal voorbereid zijn en dat is misschien maar goed ook. Zo kan ik met een open, niet te bevooroordeelde geest aan dit avontuur beginnen. Ik hoop er mooie, sprekende foto’s te kunnen maken om op die manier de verhalen van de kinderen daar tot bij jullie te brengen. Childhope zal ook gebruik maken van mijn foto’s. Ik hou jullie op de hoogte!!

Verder zal ik, na mijn reis, met een project in België starten. Voor mijn eindopdracht fotografie eind 2010 (“armoede bij ons” -> uitgewerkt in Gent) ben ik onder andere bij 3 roma gezinnen langsgeweest. De schrijnende omstandigheden waarin deze mensen vaak leven heeft me enorm aangegrepen. Daarom heb ik beslist dat ik hier verder op in wou gaan. Ik wou hier, in de eerste plaats voor mezelf, meer over te weten komen. Ik zal gedurende het komende jaar 1 roma gezin volgen. Over de details, de vorderingen, de moeilijkheden en de mooie momenten blog ik later nog wel maar ik ben zo gelukkig dat ik dit zal kunnen doen dat ik dit toch al eens wou laten weten!!

Hier alvast enkele foto’s van mijn eindopdracht (jan 2011):

Deze nieuwe uitdagingen zijn allemaal erg spannend voor mij; maar ik kijk er heel erg naar uit!

Ik hoop dat ook deze foto’s jullie kunnen boeien.

*Karen*

Advertenties

3 thoughts on “Boeiende uitdagingen!

 1. Hi Karen,
  good selection!
  To make a better order: start with the picture of the whole family, so people know what story you want to tell. End with the picture of the family looking out of the window, thats a good closing shot.
  Don’t put the 1rst and the 2nd picture right behind each other, it seems like the same situation.
  Hope I could help a bit.
  Alice

 2. Ik ben fan! De schitterende foto’s op je blog doen me al uitkijken naar wat volgt. Ik ben ook zeer benieuwd naar jouw verhaal! Alvast veel succes in de Filipijnen, wat een uitdaging!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s