fbpx
GALLERIES

  15 activiteiten om met je kinderen te doen tijdens deze corona-tijd

  Gisteren was een bizarre dag…vrijdag de dertiende, en wat voor één. 

  In de voormiddag was ik uitgenodigd op het luchtig ontbijt bij Barbele en Naomi van Compagnon de route. De  gesprekken gingen uiteraard grotendeels over het corona-virus en hoe het elk van ons, als mens en ondernemer,  beïnvloedt en uitdaagt. De impact is niet min. Toch was de voormiddag voor mij ook een soort bubbel. Een ontbijt met presentatie waarbij mijn telefoon even aan de kant ging en er een hele voormiddag geen nieuws binnenkwam. Ik werd even teruggebracht naar de heuvel in Italië (Ja, Italië!), waar ik in mei mocht deelnemen aan de luchtroute en deze ook in beeld mocht brengen. Een week waarin ik leerde kijken naar mogelijkheden, potentieel leerde zien en durfde te dromen. 

  Na het ontbijt stapte ik in mijn auto. De berichtgeving op weg naar huis was alarmerend. Het aantal besmettingen stijgt, het sociale leven wordt stilgelegd en de scholen sluiten. Ook hier en daar tegenstrijdige berichtgeving en verwarring. Voor mezelf houdt dit in dat er opvang voor Luiz geregeld moet worden (de crèche sluit voorlopig niet; dus daar kan Mille nog terecht), dat ik op zoek moet naar nieuwe fotolocaties en dat een aantal opdrachten gecanceld of verplaatst worden. In plaats van in paniek te schieten en angst te voelen, voel ik enkel ideeën die naar boven komen en zie ik mogelijkheden. Een heel vreemd gevoel in deze tijden…

  Dat ene project dat ik wil uitwerken; waarbij ik slices of life fotografie inzet om bedrijven in beeld te brengen. Ik maak er nu prioritijd van (dankjewel Naomi voor de reminder)!
  De vrijgekomen tijd met Luiz. Ik zie het niet als een last maar als een mogelijkheid. Hoe kunnen we die evenwichtig invullen. Ik droom er al jaren van om “op reis in de wereld” te gaan zodat ik gedurende een langere periode veel tijd met de kinderen kan spenderen en nieuwe dingen kan ontdekken. Maar waarom doe ik dit nu niet gewoon thuis? Het zal op een ander level zijn, maar het kan even intens zijn (wellicht zelfs intenser ;-)). Of we het nu willen of niet. We zullen de komende weken moeten vertragen. En ja, er zal hier ook gepuzzeld moeten worden om nog voldoende te kunnen werken tussendoor, er zal bijgeregeld moeten worden en de TV zal ongetwijfeld iets meer aan staan dan anders. 
  Wees gerust, ik ben niet blind voor de moeilijkheden, uitdagingen en problemen. Ik ontmoette gisteren mensen die hun horecazaak de komende tijd moeten sluiten, ik ken mensen die opvangproblemen hebben voor de kinderen, mensen die hun moeder niet kunnen bezoeken in het rusthuis,… Het is allemaal niet niks en we mogen onze onzekerheden, twijfels en frustraties zeker benoemen en een plaats geven. Maar laat ons er niet in blijven hangen. 

  Daarom wil ik graag mijn positieve vibe met jullie delen. Ik bundelde deze ochtend 15 kleine activiteiten die je makkelijk met je kinderen kan doen in de vrijgekomen tijd. Eentje voor elke schooldag die wegvalt. Aan elke activiteit koppelde ik een fotografie-tip; zo kan je er ook nog eens een leuk en boeiend beeldverslag van maken. 
  Vanaf maandag kan je elke ochtend (op weekdagen) een tip in je mailbox ontvangen. Dit gedurende 3 weken. Op het einde van de 3 weken ontvang je alle tips ook nog eens in 1 e-book gebundeld. Dus als je nu niet elke dag bij je kinderen bent (wat wellicht het geval is), erna volgen nog 2 weken paasvakantie om de rest van de tips te gebruiken ;-). 

  Laat ons met zijn allen even vertragen, kijken waar onze prioriteiten liggen en het onbekende zonder angst maar met gezond verstand tegemoet treden. 

  Ik wens jullie een Corona-tijd vol connectie met de mensen dicht om je heen. 

  PREV. ITEM NEXT ITEM
  BY:
  Karen
  ×
  March 14, 2020